Heleen Deelen

Over mij

Mijn naam is Heleen Deelen (1964). Ik ben getrouwd en ben moeder van vier kinderen.

Ik ben altijd op zoek naar de oorzaak achter (gedrags)problemen bij kinderen. De spreuk die ik onderstreep is: “Etiketten plak je op potjes en niet op mensen”. Hoe kun je een kind zodanig begeleiden dat hij/zij zo gelukkig mogelijk en moeiteloos door het leven kan gaan.

Als jeugd- en gezinsprofessional werk ik in mijn praktijk met baby’s, kinderen en tieners. De problemen pak ik vanaf de basis aan. Pas als het fundament goed is, kan een kind zich verder gaan ontwikkelen op motorisch, sociaal-emotioneel en cognitief gebied.

Bewegend leren is de rode draad in mijn leven.

In 1987 ben ik begonnen als logopediste in het speciaal onderwijs. Ik heb geruime tijd gewerkt vanuit de Sensorische Integratie. Na ruim 12 jaar heb ik mijn baan opgezegd om een aantal jaren volledig voor onze kinderen te kunnen zorgen. Daarna ben ik begonnen met een kleine praktijk aan huis als kindercoach. In 2008 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf Transparant. Vanaf april 2014 ben ik gestart met begeleiding vanuit reflexintegratie. Ik was één van de pioniers die de eerste cursus in Nederland heeft gevolgd volgens de Masgutovamethode. 

In november 2015 heb ik de overstap gemaakt naar een praktijk buitenshuis. In juni 2016 ben ik nogmaals verhuisd naar mijn huidige, grotere praktijkruimte aan de Westelijke Parallelweg 50 in Zwijndrecht.

Ik blijf mij nog steeds bijscholen om de kinderen goed te kunnen ondersteunen. De manier van werken is vooral het op zoek gaan naar de oorzaak van de problemen. Daarom is het voor mij belangrijk om vanaf de basis te werken. Dit zijn in bijna alle gevallen nog niet goed geïntegreerde primaire reflexen en problemen met de oogsamenwerking.

Opleidingen en cursussen volgen is ook een rode draad in mijn leven. Ik ben Core-Specialist in Training volgens de Masgutova-methode. Daardoor ben ik in de gelegenheid om extra verdiepingscursussen te volgen, de zogenaamde IPET’s (Intensive Professional Educational Training). Ook heb ik daarvoor al meerdere keren stage gelopen tijdens een Family Conference waar kinderen 30 uur therapie krijgen gedurende vijf opeenvolgende dagen.

Deze methode heeft mijn hart gegrepen en ik wil er zoveel mogelijk over leren. Het is zo’n mooie manier om vanuit mijn passie met kinderen te werken. Door eenvoudige oefeningen is er zoveel moois te verbeteren, waardoor het dagelijks functioneren moeitelozer wordt, zowel thuis als op school.

Ik blijf mij nog steeds bijscholen om de kinderen goed te kunnen ondersteunen. De manier van werken is vooral het op zoek gaan naar de oorzaak van de problemen. Daarom is het voor mij belangrijk om vanaf de basis te werken. Dit zijn in bijna alle gevallen nog niet goed geïntegreerde primaire reflexen en problemen met de oogsamenwerking.

Opleidingen en cursussen volgen is ook een rode draad in mijn leven. Ik ben Core-Specialist in Training volgens de Masgutova-methode. Daardoor ben ik in de gelegenheid om extra verdiepingscursussen te volgen, de zogenaamde IPET’s (Intensive Professional Educational Training). Ook heb ik daarvoor al meerdere keren stage gelopen tijdens een Family Conference waar kinderen 30 uur therapie kunnen volgen in 5 dagen.

Deze methode heeft mijn hart gegrepen en ik wil er zoveel mogelijk over leren. Het is zo’n mooie manier om vanuit mijn passie met kinderen en volwassenen te werken. Door eenvoudige oefeningen is er zoveel moois te verbeteren, waardoor het dagelijks functioneren moeitelozer wordt.

De praktijk

De praktijk is te vinden in verzamelgebouw ‘Het Palet’ in Zwijndrecht.
Op de 2e verdieping heb ik een praktijkruimte waar naast een massagetafel ook ruimte is voor het bewegen op bijvoorbeeld de trampoline of op wiebelplanken en andere attributen.
In het gebouw is een lift aanwezig.
Parkeren kan gratis op het terrein.