Aanvullende methoden

Aanvullende methoden

Brain Gym, Jin Shin Jyutsu, Dominantiematrix
en The Essential Tool

Naast reflexintegratie worden er regelmatig oefeningen toegepast vanuit Brain Gym en Jin Shin Jyutsu. Daarnaast geven de  Dominantiematrix en The Essential Tool extra inzichten over de verschillende leerstijlen.

Dominantiematrix
Met de Dominantiematrix bepalen we de samenstelling van iemands dominantieprofiel. Daarmee kun je te weten komen hoe een kind het beste kan leren of wat er dwars kan zitten. Aansluitend worden adviezen gegeven om het leren te optimaliseren.

Brain Gym
Brain Gym is een methode voor zowel jong als oud om op een snelle manier verbeteringen aan te brengen in het lezen, schrijven en taal- en rekenkundige vaardigheden.

Essential Tool
Door het tekenen van de liggende acht op een speciale manier, is o.a. te achterhalen welke leerstijl een kind heeft. Regelmatig laat ik een kind een liggende acht tekenen om zo te bekijken welke invloed de oefeningen hebben op het kind.

Jin Shin Jyutsu
De gedachte achter Jin Shin Jyutsu is dat je eigen handen het grootste geschenk zijn als het gaat om gezond en vitaal te blijven. Het is een eenvoudige manier om met je handen zelfzorg toe te passen voor balans in lichaam en geest.