De kracht van eenvoud

Vanmiddag kwam er een 12 jarig meisje voor de tweede keer in mijn praktijk. Tijdens het eerste consult op 8 januari bleek dat ze moeite had met het samenwerken van haar ogen. Met de bioptor heb ik haar toen een test laten tekenen. Uit die test bleek dat vooral de bovenste lijnen teveel naar beneden werden getekend. Dit betekent dat haar houding niet goed is. Bij alles wat ze doet is haar lichaam teveel naar voren/beneden gebogen. Ze is teveel gefocust op de details en raakt daardoor het overzicht kwijt.


Vanmiddag kwam ze opnieuw voor een consult. Ze had thuis o.a. een oefening gedaan voor het beter samenwerken van haar ogen. Vandaag heb ik 3 oefeningen bij haar gedaan van de Building Blocks en daarna heeft ze opnieuw de lijnentekening gemaakt. Wat een enorm verschil!


Ze gaf zelf aan dat ze veel rechterop stond na de building blocks oefeningen. Het was ook duidelijk zichtbaar voor haar moeder en mij. Ze voelde zichzelf langer en tijdens lopen gaf ze aan dat het totaal geen moeite kostte en het voelde alsof ze zweefde.

Door deze oefeningen worden voorwaarden gecreeërd in het lichaam, waardoor het uiteindelijke leren makkelijker gaat. Er is meer balans mogelijk tussen focussen en ontspannen.

Deze oefeningen gaat ze thuis ook doen en ik ben heel benieuwd hoe het verder zal gaan met haar.