Reflexintegratie en onderwijsondersteuning

Allereerst ben ik dankbaar dat ik mijn werk de afgelopen 10 jaar met veel plezier en passie heb kunnen doen.
In 2008 bestonden mijn werkzaamheden vooral uit het individueel begeleiden van kinderen via Kindercoaching. Ik deed dat vanuit mijn praktijk aan huis. Daarnaast heb ik 6 jaar lang groepen kinderen les gegeven in Kinder- en tieneryoga. Wat was dit altijd leuk om te doen. Ik ben begonnen in een noodlokaal van een school. Daarna nog in verschillende speellokalen in scholen in Zwijndrecht.
Veel kinderen heb ik toen kunnen helpen om beter te leren ontspannen. Rond de 40 kinderen per week kwamen naar de yogalessen.


In 2012 en 2013 ben ik cursussen gaan volgen op het gebied van de Visuele screening en training, Jamara rekenen en nog enkele modules. Dit resulteerde in Specialist Nieuwe Leerstrategieën.
In 2014 ben ik mijn eerste module gaan volgen volgens de Masgutovamethode, over de Reflexintegratie. Ik zat toen bij de pioniersgroep en met elkaar zijn we toen gestart om Reflexintegratie bekend te maken in Nederland. In eerste instantie was er veel twijfel bij mensen of dit wel iets vernieuwends kon zijn. Ondertussen 4 jaar verder en 15 modules verder kan ik met zekerheid zeggen dat het zo’n mooie manier van werken is dat er geen twijfel meer mogelijk is dat dit een werkzame methode is.
Het mooie is dat ik ook steeds meer kinderen van medici en fysiotherapeuten in mijn praktijk krijg.
In 2014 begon het steeds drukker te worden in mijn praktijk. De kinderyoga heb ik toen vaarwel gezegd en ben me volledig gaan richten op Reflexintegratie en Onderwijsondersteuning.


In 2015 ben ik verhuisd naar een praktijk aan de Stationsweg in Zwijndrecht. Daarna ben ik in 2016 opnieuw verhuisd naar de praktijk waar ik nu nog steeds werk, Westelijke Parallelweg 50 in Zwijndrecht.


In deze praktijkruimte voel ik me als een vis in het water en werk ondertussen 4 dagen in de week met zowel baby’s, kinderen als volwassenen.
Ik ben nog steeds niet uitgeleerd. Ondertussen zit ik ook in het traject voor Core specialist in training, waardoor ik mooie verdiepende cursussen mag volgen.


Tot slot wil ik iedereen bedanken die mijn werk heeft mogelijk gemaakt. Zonder het vertrouwen van de kinderen en ouders was ik nooit zover gekomen.
Op mijn website www.transparant-coaching.nl en op mijn facebookpagina www.facebook.com/transparantcoaching is nog veel meer informatie te lezen over mijn werkzaamheden.


Ik wens jullie een fijne, zonnige zondag


Heleen Deelen